KMO-portefeuille

DNV is een certificeringsinstelling die de keuring uitvoert om de erkenning als KMO dienstverlener te bekomen.

Wat is de KMO-Portefeuille?

De KMO-portefeuille is veruit de meest gebruikte subsidie voor kmo's van de Vlaamse Overheid. Als geregistreerd dienstverlener voor KMO-portefeuille kunnen uw klanten (KMO’s en vrije beroepen) subsidies krijgen bij de aankoop van opleiding en adviesdiensten.

DNV als erkend auditbureau

DNV is erkend als auditbureau voor KMO-Portefeuille: om geregistreerd dienstverlener te worden kan u bij ons terecht voor een vrijblijvende offerte en uitgebreide toelichting over het traject naar een registratie. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

 

Tijdens de audit wordt nagegaan of u als dienstverlener kwaliteitsvol werkt en voldoet aan de specifieke voorwaarden van de KMOP-norm. Deze voorwaarden zijn onder meer:

  • Activiteit;
  • Ervaringsbewijs inzake de verleende diensten;
  • Klantentevredenheid;
  • Kennis van de KMO-Portefeuille;
  • Integriteit.

Als de audit succesvol afgerond kan worden, levert DNV positief advies af voor een registratie als dienstverlener KMO-Portefeuille aan het Agentschap Innoveren & Ondernemen. 

KMOP-norm

DNV stuurt u graag de volledige KMOP-norm toe. Vraag hier direct de KMOP-norm aan en krijg deze per e-mail toegestuurd.   

In 6 stappen naar KMO Portefeuille registratie
Om uw registratie voor 5 jaar te behalen, dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. U begint met het indienen van een registratie aanvraag via de website van de KMO-Portefeuille. 
  2. Daarna kunt u bij DNV een vrijblijvende offerte aanvragen voor uw KMOP-audit. U kunt deze aanvraag telefonisch, via e-mail of online via de website doen. (De ondertekening van de overeenkomst, duur van de audit, het auditbezoek en de prijs van de doorlichting zijn niet afhankelijk van het gekozen auditbureau, maar wel van de structuur van de dienstverlener en de omvang van zijn registratie aanvraag).
  3. Hierna begint de voorbereiding van de KMOP-audit. Het voorbereidingsdocument van de audit en een lijst van de verplicht voor te leggen documenten worden u toegestuurd. Onze auditor belt u persoonlijk op om praktische afspraken te maken met betrekking tot het auditbezoek. 
  4. Tijdens het auditbezoek stelt de auditor vast in welke mate de dienstverlener beantwoordt aan de vereisten van de KMOP-norm.
    Het resultaat: U ontvangt op het einde van het bezoek het auditrapport met de vaststellingen van de auditor met betrekking tot de doorlichting. 
  5. De Certificatiecommissie doet een uitspraak over het resultaat van de audit op basis van het auditrapport en de KMOP-norm. Het auditrapport en het resultaat worden aangeleverd aan het Agentschap Innoveren & Ondernemen. De dienstverlener ontvangt het resultaat.
  6. Als laatste wordt de registratie (op basis van het auditdossier) in elektronische vorm afgeleverd door het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Wilt u meer informatie over de norm? Neem dan contact met ons, stel hier uw vraag of bel 03 206 65 30.

Waarom DNV?

  • Onze auditoren zijn ervaren in allerhande sectoren en denken zodanig met u mee dat ze een meerwaarde kunnen betekenen voor uw organisatie. 
  • Flexibiliteit inzake planning en beschikbaarheid van auditoren.
  • Een korte doorlooptijd tussen aanvraag en startdatum van de audit.
  • Minimalisering van de kosten: we bekijken samen met u of u in aanmerking komt voor vrijstellingen.
  • Persoonlijke benadering: onze auditor neemt persoonlijk contact op om duidelijke praktische afspraken te maken.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor uw KMOP-audit.

Meer informatie

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

Klantenportaal

In ons klantenportaal kunt u o.a. beeldmerken downloaden, uw audit voorbereiden en prestatiebenchmarks maken