Training Interne Auditor Voedselveiligheids- managementsystemen
Deze training bestaat voor een groot deel uit oefeningen en rollenspellen. In de training worden audits bij een fictieve organisatie voorbereid, gepland, uitgevoerd en gerapporteerd in teamverband.
Inhoud
Deze training bestaat voor een groot deel uit oefeningen en rollenspellen. In de training worden audits bij een fictieve organisatie voorbereid, gepland, uitgevoerd en gerapporteerd in teamverband. Deze fictieve organisatie heeft een gedocumenteerd voedselveiligheidssysteem, procedures, werkinstructies en registraties ter beschikking.
Hierdoor kunt u zich bekwamen in het uitvoeren van audit-interviews, maar ook in het dossieronderzoek en het verzamelen van informatie uit diverse bestanden. In onze training worden onder andere de gevaren-/risico analyse, CCP bewaking en meetmiddelenbeheer, beheersing van documenten en registraties, registraties van afwijkingen, corrigerende/preventieve maatregelen, opvolging van interne auditresultaten en klantenklachten door u geauditeerd.
De volgende onderwerpen worden behandeld:
- Oefening kwalitatieve auditvragenlijst opstellen
- Oefening auditplan opstellen met een juiste rolverdeling binnen het auditteam
- Rollenspel audit-uitvoering. U wordt intensief getraind in interviewtechnieken
- Valkuilen die de samenwerking tussen auditoren en geauditeerden verstoren
- Het beoordelen van het voedselveiligheidssysteem in samenhang met de bedrijfsprocessen, bedrijfsrisico's en kritische punten
- Kritische succesfactoren voor een goede auditrapportage
- Het voeren van een geslaagde eindbespreking tussen auditor en geauditeerden en het management
Leerdoel
Na deze training heeft u de kennis om zelfstandig voedselveiligheid audits voor te bereiden, uit te voeren en te rapporteren.
Bestemd voor
Deze training is bestemd voor: (aankomende) interne auditors en ook voor overige betrokkenen bij het ontwikkelen of invoeren of verbeteren van voedselveiligheidssystemen zoals kwaliteitsfunctionarissen en leidinggevenden. Het is sterk aan te bevelen dat u kennis hebt van een of meerdere Food ISO - normen en van managementsystemen.
Instroomniveau
Algemene kennis van de generieke HACCP eisen (certificatieschema’s HACCP/ISO22000/FSSC 22000/ BRC Food/IFS Food of bedrijfsspecifieke hygiëne codes) met betrekking tot de beheersing van documenten- en registraties, interne audit, afwijkingen, corrigerende en preventieve maatregelen. Kennis van de basisprincipes van auditeren.